mosselpotje

Mosselpotje:
Ik heb deze als voorgerecht gemaakt en dan in een pan die op de BBQ kan. En daar de volgende dag lekker opgewarmd. 4 personen
2 kilo mosselen
300 ml witte wijn
1 bosje bladselderij
50 gr roomboter
50 gr bloem
2 eetl vers gesneden bieslook
groot bekertje crème fraîche

Start met het klaarmaken van de mosselen. Dus goed schoonmaken en controleren en de fouten mosselen eruit halen. Dan in een mosselpan met 300 ml wijn en de gesneden blad selderij en grof gemalen peper en zout. 6-8 minuten koken en tussendoor goed omschudden.

Ik was zo dom om het kookvocht af te gieten zo het putje in. Ipv op te vangen en te gebruiken voor de saus. Want dan heb je een nog betere mosselsmaak….en tenslotte is het wijn 🙂

Dan 50 gr roomboter laten smelten en niet bruin laten worden. Dan 50 gr bloem er door heen roeren en goed blijven roeren zodat het gaar wordt maar niet aanbrand.
Ik heb dus 300 ml bouillon gebruikt om de saus te maken maar dit kan ook met het kookvocht. Waarschijnlijk moet je dan nog goed proeven en extra zout en peper toevoegen. Dan de mosterd, crème fraîche en de bieslook toevoegen en lekker doorroeren. Afhankelijk hoe dik je de saus wilt hebben kan je nog extra wijn erbij doen…..altijd lekker. Als laatste de mosselen erdoor….. (bij het schoonmaken heb ik ook af en toe wat bladselderij klein gesneden en deze er ook ingedaan)

Serveren met een heerlijk stuk vers brood ….Eet smakelijk

 

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *