kwarktaart

Heerlijke gezonde kwarktaart! Zonder suiker, boter of room 🙂

Bodem:
130 gr dadels
40 gr kokosolie
40 gr walnoten
75 gr havermout vlokken

1 liter volle kwark (kan ook magere)
350 gr aardbeien
1 vanille stokje
handvol blauwe bessen
8 gelatine blaadjes
4 eetl agave siroop
1 limoen

Ik heb een springvorm 24 cm gebruikt. Deze bedekt met bakpapier.

In een keukenmachine de dadels malen en de andere spullen voor de bodem erbij toevoegen.
Dit wordt een ernstig plakkerige massa en een uitdaging om dit in de springvorm te krijgen. Ik heb het met een natte opscheplepel aangedrukt. Dus telkens de lepel in het water en dan het goedje uitsmeren. Als het overal gelijkmatig zit, de springvorm in de koelkast zetten.

Dan doe je 300 gr aardbeien in een pan fijn prakken en zachtjes opwarmen. Ondertussen doe je de 8 gelatine blaadjes in een kom met koud water. Als deze zacht zijn, goed uitknijpen en bij de aardbeien doen. Van het vuur af en goed doorroeren en af laten koelen….

In een andere kom zit 1 liter kwark en hierdoor roer je alvast de inhoud van het vanille stokje toe. En het rasp en sap van een halve limoen. Als de aardbeien een beetje zijn afgekoeld deze door de kwart doen en de eetlepels agave siroop toevoegen. Als extra een handvol blauwe bessen erbij.

De kwark over de bodem uitsmeren en minimaal een nacht in de koelkast zetten.
Voor de garnering heb je nog wat aardbeien, bosbessen en muntblaadjes. Deze doe je er vlak voor het serveren op! Succes verzekerd….

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *