spaghetti bolognese

Spaghetti Bolognese met gehakt, spek en wijn 🙂

4 personen:
1 ui
1 knoflookteen
100 gr spekblokjes
1 flinke wortel
2 stengels bleekselderij
2 el olijfolie
500 gr half om half gehakt
100 ml rode wijn
zout en peper
100 ml melk
2 tl oregano
500 gr gepelde tomaten uit blik/pot
1 el suiker
500 gr spaghetti
een hele berg zelf geraspte Parmezaanse kaas ( bv stuk grana padano)

Schil en snipper de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Schil de wortel en maak de selderij schoon en snijd beide in blokjes. Bak de spek in de hete olie. Voeg eerst de ui en knoflook en groenten en dan het gehakt toe en roerbak alles goed.

Schenk de rode wijn erbij en laat doorkoken tot het vocht verdampt is. Voeg peper en zout naar smaak toe. Roer dan de melk erdoor en laat inkoken tot de saus gebonden is. Roer de oregano, tomaten en suiker door de saus en laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken op een laag vuur.

Kook de spaghetti beetgaar in kokend gezouten water volgens de verpakking.
Schep de pasta op borden, verdeel de saus erover en bestrooi met kaas.

oeps de kaas vergeten op deze foto…..

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *