mokka-slagroom taart

Ingrediënten:
Biscuit:  (kan natuurlijk ook een pak van dr oetker biscuit kopen, volg dan de verpakking)
– 5 eieren
– 150 gram kristalsuiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 110 gram bloem
– 35 gram maizena
– Snufje zout

Slagroom: 
– 400 ml slagroom
– 2 zakjes klopfix
– 160 gram mascarpone
– 4 el suiker

Mokkaslagroom:
– 400 ml slagroom
– 200 gram mascarpone
– 2 zakjes klopfix
– 4 el suiker
– 2 el mokka (ik heb bij een kookwinkel met taartspullen een flesje mokka op natuurlijke basis gekocht, de volgende keer zal ik het zelf maken)

Siroop:
– 100 ml water
– 100 gram suiker
– Rum (optioneel, ik heb er een heel klein scheutje ingedaan)

Garnering:
– Mokkaboontjes
– Nougatinenootjes (ook gekocht in de kookwinkel, ga ik de volgende keer ook zelf maken)

+ Taartvorm 24 cm diameter, spuitzakken met zowel glad als gekarteld spuitmondje

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (boven- en onderwarmte en vet de taartvorm in
  2. Biscuit: Klop de eieren samen met de vanillesuiker en suiker tot een luchtig en lobbig mengsel, circa 10 minuten op middelhoge stand
  3. Zeef de bloem samen met de maizena en zout boven de kom en spatel deze door de eieren
  4. Vul de taartvorm met het beslag en bak het biscuit gaar in 25 tot 30 minuten, de taart moet lichtjes terugveren wanneer je er op drukt
  5. Laat de bodem een aantal minuten afkoelen in vorm en verwijder daarna uit het bakblik, laat het verder afkoelen.
  6. Slagroom: Klop de naturel slagroom door de slagroom samen met de mascarpone, suiker en klopfix op te kloppen tot een luchtig en stevig room
  7. Vul een spuitzak met glad spuitmondje met de naturelslagroom
  8. Klop de mokkaslagroom door de slagroom samen met de mascarpone, suiker en klopfix op te kloppen tot een luchtig en stevig room, voeg daarna 1 el mokka toe en klop tot alles goed gemengd is
  9. Vul een spuitzak met gekarteld spuitmondje met 3/4e mokkaslagroom, laat de rest eventjes staan
  10. Siroop: breng water met suiker aan de kook tot een siroop
  11. Haal van het vuur en voeg een scheut rum toe
  12. Snijd het biscuit door de midden en besprenkel beide helften met deze suikersiroop
  13. Opbouw: spuit een laagje slagroom op de onderste helft van het biscuit en leg de bovenste helft er boven op (het biscuit moet goed afgekoeld zijn!!!)
  14. Besmeer de zijkant en bovenkant met het restje mokkaslagroom
  15. Spuit rozetten mokkaslagroom op de taart en vul het midden van de taart met dotjes naturelslagroom
  16. Versier de taart met mokkaboontjes en wat je verder wil:-)
  17. Versier de rand met een laagje nougatinenootjes

Eetsmakelijk! 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *