fish and chips met ravigottesaus


Wat een feest en wat een heerlijkheid. Deze zelfgemaakte ravigottesaus is echt een aanrader.
Oke, moet even het een en ander voorbereiden maar dan word je Fish and Chips een 10!!


Voor 4 personen:                                                     
1 hard gekookt ei
1 rode ui
1 augurk
3 takjes peterselie
1 el kappertjes
4 el mayonaise
4 el yoghurt
Citroensap
Z&P

Bierbeslag
200 gr bloem
200 ml bier
1 ei
Z&P

Fish and Chips
600 gr kabeljauw
3 el bloem
olie om in te frituren
Frieten uit de airfryer

Kook het ei hard in circa 8 minuten, haal de dooier eruit en wrijf het door een zeef. Pel en snipper de rode ui, snijd de augurk fijn. Hak de Peterselie. Meng alle ingredienten voor de saus. (zie fotootjes boven)
Klop een beslag van de ingredienten voor het bierbeslag. Snijd de vis in stukken en haal ze door de bloem. Haal de vis door het bierbeslag en frituur de vis op 180graden. (daar ik geen frituurpan meer heb, heb ik een laagje zonnebloemolie in een pan gedaan. Kook termometer erin gehangen)
Je ziet snel genoeg wanneer het beslag krokant is en kabeljauw is super snel gaar!
Frietjes doen zoals je gewend bent deze in de frituur of airfryer te bakken…

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *