uiensoep

Uiensoep met zelfgemaakte croutons
voor 6 personen

Ik had 2 gele uien, 2 rode uien, 1 witte ui, 1 zoete ui, 1 roze ui en 3 sjalotten (maar ander combies kan natuurlijk ook)  1 teen knoflook en verse tijm en rozemarijn en 2 laurierblaadjes.
En 2 runderbouillonblokjes. Verder wat olijfolie, peper en 1,5 l water

Voor de croutons 6 donkerbruine snede brood, olie, geraspte kaas en zeezout

 

 

Pel de uien en knoflook en ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn. Snij de uiten in halve ringen. En hak de knoflook en tijm en rozemarijn fijn.
Verhit olie in een soeppan met dikke bodem en fruit hierin de uien, knoflook en kruiden op 20-25 minuten op middelhoog temperatuur totdat de uien zacht en licht bruin zijn. Regelmatig roeren.

 

 

 

Voeg het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 10 minuten zachtjes doorkoken. Haal de laurierblad ui de soep en breng op smaak met peper.

Snij de bruine boterham in blokjes, spray ze met wat olie en daarover wat zeezout en kaas.
10 minuten onder de gril totdat ze krokant zijn.

Verwarm de soep, doe ze in ovenvaste kommen. Leg de croutons in de soep en doe er nog wat extra kaas overheen. 10 minuten terug onder de gril en klaar is dit voortreffelijke uiensoeppie!!!

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *