kerstkrans

Ingredienten
4 eiwitten
220 gr suiker
1 theelepel maïzena
Topping:
250 ml slagroom
1 zakje klopfix
1 eetlepel suiker
Rood fruit zoals aardbeien, blauwe bessen, frambozen
Poedersuiker
Muntblaadjes
4 after eight chocolaatjes
Bereiding
Verwarm de oven op 130 graden. Doe de eiwitten met de suiker en maïzena in een klom en klop helemaal stijf. Je moet de kom op de kop kunnen houden zonder dat er iets uit valt.
Leg een bakpapier op de plaat en leg de schuim in een rond op de plaat met hier en daar een piekje omhoog (zie voorbeeld hieronder) . Druk op het laatst met een lepel de bovenzijde iets plat zodat straks de slagroom hier mooi op kan komen.
Bak de krans 10 minuten in de oven en verlaag daarna de temperatuur op 110 graden. Bak de kans nog 90 minuten in de oven en laat hem daarna 20 minuten met gesloten deur afkoelen en daarna nogmaals 20 minuten met de ovendeur op een kier. Hierdoor zakt hij minder snel in.
Laat de pavlova daarna helemaal afkoelen. Klop de slagroom met suiker en klopfix stijf. Verdeel de slagroom op de bovenzijde van de meringue krans. Verdeel het fruit en de muntblaadjes er mooi over en bestuif met poedersuiker.
Je kan de krans een dag van te voren maken maar de slagroom en fruit pas op het laatst erop doen anders kan de krans zacht worden.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *