vogelnestje in tomatenpindasaus

5 personen:

Vogelnestje:
Is een zeer klassiek Belgisch recept. Gehaktbal met daarin een gekookt ei.
Maar het ziet er erg gezellig uit. Al moet ik nog wel een keer extra oefenen voor een mooie ronde bal. Maar ik gebruikte rundergehakt en ik denk dat half om half beter blijft plakken.
Wat heb je nodig:
1 pond gehakt
5 middelgrote eieren (gekookt 9 minuten)
3 el paneermeel
gehaktkruiden
1 ei om de ballen te mengen
1 el bak en braad boter
evt zout en peper voor de afronding

De eieren zijn gekookt en gepeld. Het gehakt gemengd zoals je gewone gehaktballen maakt.
Deel dit in 5 porties. Leg een bolletje in je hand en druk er een kuiltje in. Leg het ei erin en vouw de rest van het gehaktbolletje erom heen. Bak de 5 ballen (voorzichtig) kort aan in de boter. Alleen bruin worden, want gaar worden ze in de oven.
Leg ze in een ovenschaal met de boter erover heen. Oven op 180 gr voorverwarmen en 25 min erin.

Tomaten Pinda saus:
Wat een heerlijkheid…deze combinatie is zo geweldig…
Wat heb je nodig:
1 ui
1 knoflook
2 el pindakaas
1 el ketjap manis
1 blik tomatenstukjes
1 el suiker
1 tl sambal

Snij de ui  en knoflook in stukjes en bak in de pan waar de gehaktballen ook in gebakken zijn.
Voeg de pindakaas erdoor en roer goed door met een pollepel. Dan de ketjap en de tomatenstukjes en de el suiker. Goed doorkoken en indien het iets te massief is verdunnen met een scheutje water. Als laatste de sambal erdoor.

Wij hebben er gebakken aardappeltjes en sperziebonen bij gegeten
Traktatie!!! Probeer maar eens…..

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *