goed gevulde champignonsoep met kip

champignonsoep voor 4 personen:

Ik hou zelf erg van goed gevulde champignonsoep. Dus deze versie gemaakt voor een heerlijke zondagavond als maaltijd soep. Broodje erbij en klaar….

500 gr champignons
2 uien
half bosje verse peterselie
2 winterpenen
60 gr roomboter
60 gr bloem
1 kippenbouillon tablet
1 liter water
300 gram kipfilet
1 eetlepel mosterd
kruiden: peper/zout/cayennepeper/kerrie

Doe de liter water in de pan breng deze aan de kook en doe er het kippenbouillon tablet in.
Snij de ui in grove stukken, de wortel en de kipfilet en wat peterselie en zet deze tenminste een uur op. Als de kip lekker zacht is doe de inhoud van de pan door een vergiet en vang de bouillon op.

Maak in een pan met dikke bodem een roux. Smelt de 60 gram roomboter en doe daar al roerend de bloem doorheen. Zorg dat het niet te hard gaat!! Wel even goed door laten bakken zodat de bloem gaar kan worden. Doe door de roux een eetlepel mosterd. En ik heb er nog wat cayenne peper en kerriepoeder door heen gedaan. Dan de gesneden champignon toevoegen en lekker door de roux roeren.
Daarna doe je schep voor schep de bouillon erbij en goed blijven roeren. Voor een goede soepdikte heb je wel de liter bouillon nodig.
Snij de kipfilet en ui en wortel in kleine stukjes en doe ze in de bouillon.

Nog wat vers gesneden peterselie erdoor en naar smaak nog zout en peper en lekker even laten staan voordat je de soep serveert!! Heeeeerlijk…. eet smakelijk xxx LEIN

 

Published by

2 thoughts on “goed gevulde champignonsoep met kip

  1. Hai Ina,
    Het kan allebei….ik heb ze voor deze soep rauw erin gedaan. Prima van smaak 🙂
    Succes met de soep!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *