gebakken oosterse bloemkool

Gebakken Oosterse Bloemkool  volgens recept van 24kitchen. TOP TOP TOP
Met pandanrijst en gemarineerde varkenshaas
Recept voor 4 personen:

300 pandanrijst
teentjes knoflook
limoen
400 varkenshaas
150 ml ketjap manis
rijstolie
grote bloemkool
bosje bos
el sambal
bosje koriander

  • rasp
  • satéprikkers
  • grillpan

Rijst
Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. 

Varkenssaté
Zet de satéprikkers in een glas met water.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Rasp de limoen. Halveer de limoen.
Snijd de varkenshaas in blokjes.
Meng in een kom de knoflook, rasp en sap van de limoen, ketjap manis en een scheutje rijstolie. Voeg het vlees toe en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
Dek af en laat circa 10 minuten in de koelkast marineren
Rijg de varkenshaas aan de satéprikkers en bestrijk het vlees met wat olie.
Verwarm de grillpan en gril de varkenssaté om en om in circa 6 minuten gaar. Lepel na 6 minuten een beetje van de marinade over de saté en bak kort mee.

Oosterse bloemkool
Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
Snijd de bosui in ringetjes.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de bloemkool in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
Roer de bosui en de sambal door de bloemkool en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Snijd de koriander fijn en voeg toe.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *