appelkruimel cheesecake taart

Deze Appelkruimel cheesecake Taart met zelfgemaakte Caramel is FANTASTISCH!!

Benodigheden:
Bodem:
300 gr jodenkoeken
125 gr ongezouten roomboter

Vulling:
4 middelgrote appels
1 el kaneel
200 gr naturel roomkaas
100 gr witte basterd suiker
250 ml slagroom
1 el vanillesuiker
1 zakje klop fix

Kruimels:
100 gr bloem
100 gr kristal suiker
75 gr ongezouten roomboter

Begin met de bodem van jodenkoeken. Verkruimel deze in de keukenmachine en verwarm ondertussen de roomboter zachtjes in een pan. Zodra de kruimels klein genoeg zijn en de boter gesmolten, voeg je de kruimels bij het boter in de pan. Goed doorroeren en in de springvorm doen. Springvorm bekleden met bakpapier!. Aandrukken met de achterkant van een grote lepel, zodat je een platte strakke bodem krijg. En in de koelkast zetten.

We beginnen met de appels schillen en in stukjes snijden. Deze met een heel klein beetje boter, bakken in de koekenpan. Dit omdat we ze niet te hard willen hebben in de taart en de taart niet in de oven gaat. Lekker even laten bakken en op het eind de kaneelpoeder toevoegen. Deze appels goed laten afkoelen en geeft ons de gelegenheid om de vulling te maken.

Verder met de cheese vulling. Mix de roomkaas goed los en voeg de basterd suiker toe. In een andere kom mix je de slagroom met de vanillesuiker en het zakje klopfix goed stijf. En dan lepel je de slagroom door de roomkaas, vluchtig zodat dit zich goed vermengd met elkaar. In ieder geval niet te lang door blijven roeren. klaar is klaar 🙂

We doen dan de afgekoelde appeltjes op de bodem met daarboven op de vulling. Deze moet minimaal een uur of 3 in de koelkast staan om goed op te stijven.

Dan gaan we ondertussen aan de slag met de kruimels. Deze gaan we wel in de oven bakken.
Doe het bloem met de suiker en de zachte boter (boter die uit de koelkast heeft gestaan) in een kom en roer deze door net zolang dat er losse klontjes ontstaan. Zet de oven om 200 graden en leg deze kruimels op een bakplaat met bakpapier ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Goed aflaten koelen en de brokjes/stukjes indien nodig een beetje bij vormen.

Deze taart is de volgende dag nog lekkerder! En daar het een lekkere machtige taart is, kan je er lang van genieten:-)

Net voordat je het serveert doe je de zelfgemaakte caramel saus even opwarmen en erover heen gieten. Het recept voor caramelsaus staat onder bijgerechten.

 

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *