quiche taart “gezondere versie”

Gezonde quiche taart van Griekse yoghurt 2%, huttekase en filodeeg.
Er gaat niks boven een heerlijke quiche van bladerdeeg en volle kaas maar soms….
Moet je gewoon een beetje minderen. En dan is deze optie SUPER!

8 filodeeg bladen
400 ml Griekse yoghurt 2%
2 eieren
2 prei
200 gr huttekase
Zout en peper
Peterselie

Laat de bladen ontdooien en vouw die in een springvorm. Met een likje olie. Snij de prei en bak deze even goed door. Doe 2 eieren bij de yoghurt en roer erg goed door. Beetje zout en lekker veel peper erdoor en wat kleingesneden peterselie. Doe het mengsel in de vorm daarboven de prei en dan de huttekase. Oven op 180° en zeker 40/45 min erin. Wel af en toe checken dat het filodeeg niet te hard gaat.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *