kippenragout


Het is weer tijd voor een grote pan ouderwetse kippenragout! Zulke goede herinneringen aan. Als klein meisje mocht ik altijd kiezen wat ik op mijn verjaardag wilde eten. Bij mij is dat heel lang kippenragout geweest. Heeeeerlijk…Blijer kan je mij bijna niet maken

2 kippenpoten
2 kipfilets
1 wortel
1 ui
2 laurierblaadjes
2 l water
2 kippenbouillon blokjes
60 gr bloem
60 gr roomboter
1 ui gesnipperd
1 tl kerriepoeder
1 el mosterd
400 gr champignons
200 ml slagroom
Half bosje verse peterselie

Kip in de bouillon met de laurierbladjes en hele ui en in stukjes gesneden wortel minstens een uur zachtjes laten koken. Daarna de kip eruit halen, goed de botjes verwijderen en in kleine stukjes snijden. Ook de wortel en ui.
Inde pan de roux maken van de boter en bloem. Boter zachtjes laten smelten, fijngesneden ui meebakken tot ze glazig zijn, 1 tl kerriepoeder erdoor en dan de bloem er goed doorheen roeren en een paar minuten al roerend laten meebakken. Dan 1 voor 1 een soeplepel bouillon erdoor en blijven roeren. Niet te dun maken, dat is zonde, ongeveer iets meer dan de helft van de bouillon gebruiken.
Dan de gesneden kip en ui en wortel erdoor doen. De champignons en de el mosterd en fijngesneden peterselie. Daarna de scheut slagroom en op smaak maken met zout en peper.

Wij hebben met 3 personen er savonds van gegeten. Van de rest het ik soep gemaakt, door de restant bouillon erbij te voegen. Volgende dag 3 mega grote soepkommen uit gehaald!!

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *