coquilles/ rivierkreeftjes

Afgelopen weekend heb ik dit voorgerechtje gemaakt. Coquilles op een bedje van doperwten puree en gemarineerde rivierkreeftjes met bieslook. Heel goed vooraf klaar te maken en alleen de coquilles af te bakken en puree op te warmen als de visite er is. (6 personen)

COQUILLES
150 gr doperwten
1 avocado
3 plakken pancetta
1 teentje knoflook
Half blokje groentebouillon
Klontje boter
6 coquilles

RIVIERKREEFTJES
Bakje rivierkreeftjes vd AH
1 el olie
Knoflookpoeder
Verse bieslook
Peper en zout

Leg de pancetta in een anti aanbakpan zonder olie of boter en bak krokant. Hak de knoflook fijn en bak in een klein beetje boter. Voeg de (biologische)erwten toe en giet er een klein beetje water bij zodat ze net onder staan. Verkruimel de halve bouillonblok en kook 5 min. Pureer de erwten fijn met de staafmixer en voeg op het allerlaatst de avocado in stukjes toe en maak er een groene egale massa van. Doe wat boter in de pan en bestrooi de coquilles met zout en peper en bak ze aan beide kanten 2 min bruin.
Schep de puree op een amuse schaaltje en leg de coquilles erop. Verkruimel de krokante pancetta en leg een paar stukjes op de coquilles.

Doe de rivierkreeftjes in een  kom en doe daar de olie en wat knoflookpoeder bij. Snij een bosje bieslook in kleine stukjes en roer er ook goed doorheen. Wat zout en peper en zet in de koelkast. Serveer een aantal rivierkreeftjes op een amuselepel.
Succes verzekerd!!!

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *