Asperge Soep

Het is officieel!! De zomer komt eraan … En we kunnen weer asperges eten. Dit is onze eerste aspergesoep 2017😀. Wat een heerlijkheid
500 gr witte asperges (4 pers)
2 sjalotten
1 aardappel
Verse peterselie 2 takjes
100 ml kookroom
2 groente bouillonblokjes
40 gr bloem
40 gr roomboter
1el olijfolie
1tl kerriepoeder
1 l water
Wat ham voor de garnering

Omdat wij graag wat dikkere soep willen eten, heb ik een roux gemaakt van 40 gr bloem en 40 gr roomboter. En deze laten afkoelen.
De asperges schoon gemaakt en in stukken gesneden. Van de schilletjes en kontjes gaan we bouillon trekken.

Fruit de ui in de olie, doe er 1tl kerriepoeder bij en bak voor 2 minuten op laag vuur. Doe de schillen erbij met 1 l water en de 2 bouillon blokken. Laat het 30 minuten zachtjes doorkoken. Schenk de bouillon door een zeef en gooi de goede stukken asperges en de aardappelstukjes erbij en laat nog 15 minuten zachtjes doorkoken. Vis de aspergepuntjes eruit en doe de fijn gesneden peterselie erbij. Nu pureren met de staafmixer.
Voeg nu de soep al roerend bij de roux. Goed doorroeren dan krijg je zeker geen klontjes. Als laatste de puntjes er weer in en de 100 ml kookroom. Proef en breng op smaak met peper en zout. En garneren met de reepjes ham. Eet smakelijk xxx Lein

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *