kipsouflaki met tzatziki

Vanavond hadden wij: Kipsouflaki met tzatziki en sla met fetakaas en patatjes uit de airfryer 😍.

Tzatziki:
Griekse yoghurt, geraspte komkommer, citroensap, beetje olie, zout en peper en verse dille. Verrukkelijk
Ingrediënten
1 komkommer
1 eetl olijfolie
170 gr griekse yoghurt
1 teentje knoflook, geperst
1 eetl citroensap
Peper en zout
Optioneel: paar blaadjes verse dille

Bereiding
Was de komkommer en schil hem met een dunschiller. Snijd hem door de lengte doormidden en verwijder met een lepeltje het middelste gedeelte met de pitjes. Rasp de rest fijn en doe in een zeef of vergiet. Druk met een lepel het meeste vocht er uit. Voeg de olijfolie, knoflook en citroensap toe aan de yoghurt en schep de geraspte komkommer er door. Breng op smaak met wat peper en zout en eventueel wat verse dille. Bewaar de tzatziki afgedekt in de koelkast.

    

 Kipsouflaki:

’s ochtends kip marineren met olie, citroensap, knoflook, tijm, oregano en rozemarijn. Zout en peper. En spiesjes grillen op de grillplaat! Heerlijk
Voor 4 personen — 20 minuten
Ingrediënten
4 kipfilets
2 tenen knoflook, uitgeperst
1/2 citroen, alleen het sap
(totaal1 el) gedroogde oregano, tijm en rozemarijn
3 el extra vierge olijfolie
Peper en zout uit de molen

Wij aten dit samen met sla met feta kaas. Hiervoor gebruikte ik de olie van de feta kaas om de sla met paprika en ui aan te maken.  En…..patatjes uit de Airfryer!!

 

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *