roze koeken

ROZE KOEKEN
Bereidingstijd 20 min en 25 min baktijd.
Voor 16 stukken:
200 gr ongezouten roomboter
175 gr kristalsuiker
4 eieren
halve citroen
200 gr bloem

Voor glazuur:
200 gr poedersuiker
15/20 frambozen (uit de vriezer)

Benodigheden:
Brownie bakvorm

Oven op 180° en vorm invetten
Klop de boter (kamertemperatuur) met de suiker luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg citroenrasp en sap toe en tot slot het bloem.

Doe het in de brownie bakvorm en voor 25 minuten in de oven. Laat de koek daarna afkoelen.

Prak de frambozen met een vork en daarna door een zeef zodat de pitjes eruit zijn. Meng de poedersuiker met de frambozen sap tot een mooi roze glazuur. Verdeel het glazuur over de afgekoelde koek en laat dit uitharden. Snijd de koek hierna in blokken.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *