carrotcake

CARROTCAKE 😍😍😍
Heb je vandaag nog wat tijd over….Deze is een aanrader. Niet moeilijk en het meeste tijd was IK kwijt aan het in elkaar zetten van mijn keukenmachine (nog nooit gebruikt 😁)om de wortels te raspen!  Nodig bakvorm (30 x 22 of 26 x 26)

4 eieren
250 gr basterdsuiker bruin
250 ml zonnebloemolie
2 tl vanille aroma
250 gr patentbloem
2 tl bakpoeder
Snufje zout
2 tl kaneel
350 gr wortelen
125 gr pecannoten
Boter om in te vetten

Topping:
100 gr roomkaas
50 gr roomboter
75 gr poedersuiker

Oven op 180° voorverwarmen. Bakblik insmeren met boter.
Klop de eieren, zonnebloemolie, basterdsuiker en vanilleexact met een mixer door elkaar. Zeef de bloem en voeg samen met de bakpoeder, zout en kaneel met een pollepel erdoor. Schep daarna de geraspte wortelen erdoor.

Hak de pecannoten en schep ze er ook door. Giet alles in de bakvorm (30 x 22 of 26 x 26) en zet 50 min in de oven. Goed laten afkoelen voordat je de icing erop doet! Roomkaas, roomboter (op kamer temperatuur) en poedersuiker goed door elkaar mixen. Succes xxx Lein

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *