verse tomatensoep met tortillini

Verse Tomatensoep met Tortellini 😍 (6 pers)
4 grote tomaten
1 grote ui
2 tenen knoflook
150 gr wortels
2 groentebouillon blokjes
1tl paprikapoeder
1tl basilicum
500 ml pommodoro (tomatensaus)
125 ml kookroom
200 gr tortellini (ik had met kaas)
Ontvel de tomaten en haal het binnenste eruit en snij ze in kleine stukken. Snij ook de ui en knoflook en wortelen. Verhit de olijfolie en bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Doe de paprikapoeder en basilicum erbij en roer een paar minuten door. Dan de wortelen en tomaten toevoegen en af en toe doorroeren. Voeg dan de pommodoro en de bouillonblokjes erbij en 250ml water. Laat 30 minuten zachtjes doorkoken. Mix alles fijn met een staafmixer(indien te dik dan nog een slokje water erbij). En doe dan de kookroom erdoor. Ik heb de Tortellini eerst apart gekookt volgens de verpakking en als laatste erin gegooid. Geraspte kaas erover en ….Klaar!!! Een gezonde voedzame maaltijdsoep. Probeer maar eens🔟

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *