kip uit romertopf

Gisteren voor de eerste keer mijn römertopf gebruikt.
Jeugdsentiment….
Mijn moeder gebruikte die vroeger ook…
Je kan heel gezond koken in een römertopf, zonder olie of boter

Er was een aanbieding bij de Ikea! Gelijk maar deze römertopf aangeschaft, jullie weten dat ik erg blij word van potten en pannen, zo ook van deze …..

 
Je moet de schaal eerst een tijdje in koud water zetten. En goed oppassen met te grote verschillen tussen warm en koud. En de oven niet voorverwarmen, dit pas doen als het eten erin zit.

De kip heel goed marineren (mijn ervaring is dat je echt overal een schepje extra erin moet doen, anders is het snel wat flauwtjes. Samen met stukken ui, knoflooktenen, paprika, wortelen, pepertje en een scheutje wijn in de schaal met deksel, voor minimaal 2 uur in de oven zetten. Even geduld is dus wel nodig maar dan heb je ook een overheerlijk mals kippetje 😍 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *