gehaktballen parmigiano

Zodannnnn!!! Dit is fantastisch vrijdagavond voedsel…Gehaktballen Parmigiano😍😍
Wij aten het met ciabatta, lekker dopen door de saus…hmmmm. Maar kan natuurlijk ook met pasta en salade.

Voor de gehaktballen:
500 gr rundergehakt
10 creamcrackers fijngemalen (kan ook paneermeel)
2 el mosterd
1 el fijngehakte rozemarijn
1 tl gedroogde oregano
1 ei
zout en peper
Voor de saus:
2 sjalotjes fijngesnipperd
2 teentjes knoflook geperst
handje verse basilicum blaadjes, fijngesnipperd
1 el balsamicoazijn
1 tl suiker
500 gr gezeefde tomaten
olijfolie om in te bakken
zout en peper
parmezaanse kaas
1 bol mozzarella

 

Doe alle ingrediënten voor de bal in een kom, breng op smaak met zout en peper. Kneed goed door en maak er 6 ballen van. Bak in de olijfolie even rondom bruin. En leg ze in een ovenschaal.

Bak in de olie de sjalotten en knoflook op laag vuur. Voeg de tomatensaus, basilicum, suiker en azijn toe. Zout en peper. En schenk de saus over de ballen. Scheur de mozzarella in stukken en leg in de saus bij de ballen. En rasp de Parmezaanse kaas erover.
Bak de ballen 20 min op 200°. Garneer met een basilicum blaadje!
Eet smakelijk xxx Lein

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *